Municipi

Consulta de dades IDESCAT
Solivella se situa al vessant meridional de la serra del Tallat. El nucli de població se'ns presenta endreçat, bonic, rústic i alegre.

El pas de la carretera que mena a Andorra i el fet que Solivella és el poble de la Conca de Barberà que queda més a la vora del monestir de Vallbona de les Monges, han estat els factors decisius per al seu coneixement turístic i gastronòmic.

Pas obligat de mercaders que venien de les terres lleidatanes per l'estret de Belltall. Solivella ha estat sempre punt d'aturada de carreters, viatjants i comerciants.

Encara avui la seva activitat més coneguda és la gastronomia. Diversos restaurants a peu de carretera han donat fama que a "Solivella s'hi menja bé".

La Solivella actual, basada en el turisme com a suport econòmic de futur i assentada en una economia agrària que s'adapta a les necessitats del mercat, s'obre camí oferint qualitat en vins, productes agrícoles i en l'oferta gastronòmica d'interior.

El nucli habitat ofereix al visitant una sensació de pau, d'ordre i de bellesa. Els habitants han sabut conservar l'arquitectura de la zona, reflectida en les cases, de pedra, les flors i l'embelliment dels seus carrers.

Solivella és com un poble immergit en un conte de fades. Bonic i agradable.

Ve de gust passejar-hi.